søndag 22. mai 2011

Nydelig blåbærkake, med spelt og mandler...

I dag regnet det nesten hele dagen, så da passet det jo bra å bake en kake til søndagskaffen. Og fordi vi fortsatt hadde en eske blåbær igjen i fryseren fra sist sommer, da falt valget på denne deilige blåbærkaken, som dere nå skal få oppskriften på. Det går sikkert helt fint å bruke andre bær også, f.eks tyttebær eller bringebær...
Denne oppskriften inneholder endel mandler, slik at den blir enda litt sunnere og bedre på smak. Men hvis du ikke tåler nøtter eller ikke har dem i huset, kan du bytte ut mandlene med mel.




BLÅBÆRKAKE

1 egg
1 dl sukker (jeg brukte et lysebrunt økologisk sukker)
150 g smeltet smør
2 dl finmalte mandler
1,5 dl speltmel (grovt , fint eller blandet)
1 dl byggmel (kan erstattes av spelt)
1,5 ts bakepulver
0,5 l blåbær
0,5 dl sukker til å strø over bærene

Egg og sukker vispes med håndvisper. Tilsett smør, mandler, mel og bakepulver.
Ha deigen i en godt smurt rund form eller du kan kle den med bakepapir. Klatt ut deigen med en slikkepott.
Hell bærene over midten, men ikke helt ut til kanten, se det lille bildet.
Kaken før den ble stekt, blåbærene legges oppå.
Strø sukker over bærene.

Stekes ved 175gr. på nederste rille i ca 25 min til den får en pen gylden brunfarge og bærene har sunket sammen.


God appetitt! Trenger jeg å si at kaken er nydelig med litt is vedsidenav? Denne kaka er farlig god, vi spiste opp nesten hele kaka til kaffen...

Håper dere hadde en fin søndag:)

3 kommentarer:

@__EY__ sa...

Kjekkt med "liv" i bloggen din igjen : )

Den hvetefrie jenta sa...

Fint at du følger med fortsatt! Jeg har jo ikke skrevet på lenge, men bestemte meg for å begynne igjen:)

Torunn - litt lettere sa...

Denne ser helt nydelig ut!!
Den skal jeg definitivt prøve ut i helga :-)