tirsdag 9. juni 2009

Billig speltmel i Sverige

Speltmel er dyrt i her i Norge, det er trist og dumt. Vi i vår familie har ikke så veldig god råd, men fordi jeg ikke tåler hvete må jeg nødvendigvis finne alternativer. Jeg pleier å bake med både spelt og rug for å "drøye" det dyre speltmelet. Har rett og slett ikke råd til å bare bake rene speltbrød. Men rug er jo veldig godt i brød, så det er greitt. Men å bare bake med rug, syns jeg er vanskelig. Deigen vil ikke heve så veldig og den blir klissete. Rene rugrød på surdeig er nok mulig å få til dersom man har tid og overskudd. Men i min hverdag må det gå litt raskt å bake. Spelt får deigen til å oppføre seg slik jeg vil den skal.

Sist jeg var i Sverige, nærmere bestemt Svinesund, fant jeg til min glede Dinkel -mjöl (det samme som spelt) på hylla. En pose kostet ca 22 svenske kr. Det blir jo enda billigere i norske kroner, ca 18 NOK..! (I matvarebutikken her hjemme koster spelt mellom 36 og 42 kr pr pose). På butikken i Svindesund fantes det både siktet og fullkornsmel. Melet kom fra Kungsörnen, les mer om dinkelmelet her.

Vi hamstret, og derfor har vi kost oss med spelt fra Sverige i en lengre tid. Nå er lageret imidlertid slutt, så jeg håper på en liten Sverigetur veldig raskt igjen, kanskje til helga!

På Svinesund fant jeg også billig økologisk dinkel-pasta som også var kjempegodt. Så her er det mye å spare hvis man er så heldig å bo i nærheten av grensen...


5 kommentarer:

Salatbolla sa...

lurt! kan tenke meg en tur tilsverige å handle inn litt! :) hjemmbakt brød er så uendelig mye bedre, holdbart og mettende!

hilsen siri malene salatbolla

Anonym sa...

Hei.
Vil bare takke for en fin blogg som hjelper oss andre med hveteallergi md hva vi kan spise og slikt.
Fikk vite for noen uker siden at jeg ikke tåler hvete og jeg har ikke visst hva jeg kan spise eller ikke, med tanke på at det er hvete i nesten alt.

Så tusen hjertelig takk for en slik fin blogg :D

Anonym sa...

Etter en liten eksperimenterings periode kjøper jeg nå alt av speltmel i Sverige, I <3 Dinkel!

Bia

Anonym sa...

Er det noen som kjenner til om det kan kjøpes speltmel i Spania?

Anonym sa...

Har kjøpt Esekielbrød i mange år Bestiller 17 brød pr. gang for gratis frakt Etter at jeg ble alene er det helt ideelt med dette brødet som gir fullverdige måltider. Bestillingene fortsetter jeg med hele mitt liv…<3. Gir et brød eller to som gave, og alle synes det også er KJEMPEGODT. Kan tas rett fra fryseren og stekes i 20 minutter. Takknemlig og vennlig hilsen @m :-)