tirsdag 23. februar 2010

Kaker uten sukker!

bilde lånt fra Funksjonell mat

Går det an å lage søte kaker og bakverk uten sukker?
Jeg har prøvd ut Sukrin, et naturlig sukkeralternativ fra Funksjonell mat.
Sukrin er et 100% naturlig produkt basert på sukkeralkoholet Erythritol, som bla finnes i pærer, meloner etc. Dette er altså ikke et kunstig søtstoff.
Sukrin påviker ikke blodsukkeret, har ingen kalorier og man får ikke hull i tennene av det heller. I tillegg ser det ut som sukker. Nesten for godt til å være sant. En pose med 500g sukrin koster ca 65 kr og fås kjøpt i helsekostbutikker. Altså dyrere enn vanlig sukker, men ikke dyrere enn at man har råd til å prøve..!
Jeg har prøvd å bake med det, og har laget blant annet boller og sjokoladekake med gode resultater. Det blir litt annerledes enn med vanlig sukker, litt mindre søtt, men er et veldig godt alternativ når man tenker på sin egen helse! Dessuten er Sukrin kjempebra å bruke som sukkerdryss over grøt, pannekaker eller frokostblanding.
Jeg var egentlig veldig skeptisk i begynnelsen, fordi jeg vet at jeg ikke tåler maltitol, som også er et sukkeralkohol (Maltitol gir meg magesmerter). Men jeg fikk ikke vondt imagen av Sukrin. Tror kanskje man kan få litt luft i magen hvis man overdriver bruken, men alt med måte, ikke sant!
Her får du masse gode kakeoppskrifter uten sukker!
-Og du, bruk speltmel istedet for hvetemel...

5 kommentarer:

Ingvild sa...

Dette er spennende og endelig begynner det å bli mer kjent. Prøvde dette ut i 2007 da jeg fikk påvist diabetes og det ga virkelig ikke noe utslag på blodsukkeret.
Jeg lager bl.a. syltetøy med sukrin hver høst, ingen som merker forskjell :)
Så bra at du skriver om det :)

Klem Ingvild

Elise sa...

Endelig et nytt innlegg fra deg! :)

Har ikke prøvd sukrin, men har prøvd endel fruktose... Dette er en del søtere enn vanlig sukker, så i baking bruker man mye mindre! :)

Maria ( Idekroken ) sa...

Ja jeg er helt enig!

Har prøvd akkurat det samme, og det fungerer fint.
Jeg har en mann med diabetes, og vi prøver å kjøre " lavkarbo " og det går fint når vi bruker sukrin når man en sjelden gang trenger noe søtt. Jeg har alltid noen stykker sjokoladekake av denne typen i fryseren, i tilfelle vi skulle få gjester å vi serverer vanlige kaker. Da har også min mann mulighet til å kose seg litt, uten at det gjør noe ;)

Flott blogg! :)
Klemmer fra meg

Den hvetefrie jenta sa...

Ingvild: Syltetøy skal jeg jammen prøve å lage, så fint at du har gode erfaringer med dette!

Elise: Ja, endelig kom det et nytt innlegg...-Jeg gikk på en liten smell med bloggingen, men nå tror jeg at lysten kommer tilbake. Særlig fordi jeg ser at det er mange innom her! Fruktose har jeg også prøvd, sukrin kan minne om fruktose i smak, men sukrin er trygg for de med diabetes og inneholder ingen kalorier.

Maria: Takk, for det! Smart å ha noe på lur i fryseren. Fint at også de med diabetes kan kose seg med noe søtt.

Unknown sa...

I still have to say I get annoyed at cartoons like "Teen replica handbags Titans", which are created by people who believe the public's interpretation replica wathces of anime includes excessive sight gags and speed lines instead of, for example, a decent gucci replica on-going story.