tirsdag 17. juni 2008

Spelt-scones til frokost!


Sist søndag laget jeg spelt-scones til frokost, det falt i smak hos hele familien, og jeg tror vi spiste litt for mange...
Og det beste med scones er jo at det er så utrolig lettvint å lage. Deigen røres sammen på null komma niks og stykkene formes rett fra bakebollen.

Her er oppskriften:

SPELT SCONES

2,5 dl siktet spelt
2 dl sammalt spelt
2 ts bakepulver
1 ss sukker
3 ss smeltet smør (eller olje, det går også fint)
2 dl melk
1 ss appelsinjuice (eller appelsinsaft)
1 ts salt
Evt rosiner eller nøttebiter, tilsettes etter smak og behag.

Røres sammen fort og formes til passe store runde stykker.
Stekes ved ca 200 gr i 5-10 min. Pass på, ovner er jo forskjellige.
Spises helst ferske, men disse var faktisk også gode dagen etter.

Appelsinjuice er lurt å tilsette speltbakst, det blir bedre bakeresultat av det, faktisk.

God appetitt!

8 kommentarer:

Ingvild sa...

Ser ogsá herlig ut! Tok meg den frihet á linke til deg, háper det er greit!

Den hvetefrie jenta sa...

Tusen takk, jeg setter opp en link til deg også med det samme!

Anonym sa...

Heisan! Jeg laget noe som likner på disse sconsene i går, det eneste jeg utelot var juicen. Kan det være grunnen til at de ble tørre og faller litt fra hverandre etter steking? Jeg må ellers takke deg for denne bloggen. Kjempeinspirerende for oss to som sliter med hvetemelet!

Hilsen Liven.

Den hvetefrie jenta sa...

Hei Liven!
Hyggelig at du syns bloggen min er inspirerende, jeg skal få kommet igang med blogging igjen etter en pause...
Vet ikke hva som skjedd med sconesene dine, men scones er og blir litt mer smulete enn vanlige rundstykker. Allikevel skulle de ikke bli så tørre. Kanskje du må prøve med litt mindre mel, samt juice. Evt steke dem litt kortere. Forskjellig type stekeovner kan også ha noe å si for resultatet. Håper du får det til!

Anonym sa...

dødsgode! droppa sukkeret og hadde litt kanel i istedet. de er så gode at man bare kan spise de som de er. mmm. men mine heva ganske dårlig. kanskje de trenger litt mer juice eller askorbinsyre?

jeg er en bakenovise. så sier meg fornøyd med at de ble så gode. hvem bryr seg vel om størrelse :P

Janne sa...

De var veldig gode!!! Litt liten porsjon faktisk :-) Jeg brukte bare sammalt spelt og litt solsikkefrø ogdet ble så godt! Har akkurat sluttet med hvete, og blir veldig glad når jeg opdager så gode alternativer til frokost rundstykker.

Anonym sa...

Gode scones! Har bakt dem ved flere anledninger og har også opplevd at de smuldrer litt opp. Men, dette har kun skjedd når jeg har brukt varmluft, så det beste ser ut til å være varme oppe og nede i stekeovnen. En gang tok jeg for mye væske (tok litt ekstra for å kompensere for ekstra nøtter) og da ble dem også litt smuldrete. Men altså, med rikitig varmeinnstilling på ovnen og riktig væskemengde blir de perfekte!

Unknown sa...

Hvordan former du scones når deigen er så løs/våt? Jeg måtte ta i ekstra mel og enda forme de med skje på plate - står i ovnen nå - veldig spent!