fredag 27. mai 2011

Palmesukker som erstatning for vanlig, hvitt sukker

Jeg har fått helt dilla på palmesukker, og bruker det mye som erstatning for det vanlige, hvite sukkeret som man helst bør prøve å unngå i det daglige.
Palmesukkeret kjøper jeg fra Iherb, en amerikansk nettbutikk der du finner alt mulig av helsekost til en rimelig pris.
Palmesukkeret fra Navitas er helt økologisk og produsert i Indonesia. Sukkeret er laget av blomsternektaren fra kokospalmetrær.


Det som gjør palmesukkeret unikt er at det har en mye lavere glykemisk index (GI=35) enn vanlig rørsukker, slik at blodsukkerstigningen blir mindre. Dessuten inneholder palmesukkeret flere næringsstoffer og mineraler, bla magnesium, sik og B-vitaminer.
Palmesukkeret kan minne om brunt sukker, og har en litt karamellaktig smak. Det passer perfekt til bruk på frokostblandinger, grøt og til baking. Jeg blander ofte palmesukker med sukrin (50/50) når jeg baker litt sunnere kaker, det fungerer kjempefint!

Og prisen er det ingenting å si på når man handler på Iherb. Husk bare å ikke handle over NOK 200,- (i vareverdi) når du handler i utenlandske nettbutikker, for da blir det toll på varene. Bruk valutakalkulator og handle heller flere små pakker. Leveringstid på Iherb er ca 5-10 dager.

Bruk gjerne rabattkoden LEK055 hvis du handler for første gang, da får du det litt billigere...
Ha en finfin dag!

Ingen kommentarer: