mandag 11. mai 2009

Australsk gulrotkake med spelt...

Denne deilige oppskriften har jeg fått av min nett-venninne Grete, som heller ikke tåler hvete. Hun lærte å bake denne kaken da hun studerte i utlandet og siden har kaka blitt veldig populær i hennes familie. Gulrotkaken er utrolig saftig og holder seg lenge på grunn av all olivenoljen. I tillegg inneholder den moset ananas og kokos, noe som gjør den ekstra spennende. Den kan også fryses og tiner raskt når man får gjester eller lyst på et kakestykke til kaffen. Som gulrotkaker flest smaker den kanskje aller best dagen etter den er bakt. Prøv denne da vel! Jeg vet jeg skal.



AUSTRALSK GULROTKAKE

4,6 dl olivenolje
6 egg
4 ts vaniljesukker
200 g raspet gulrot
2 små bokser moset ananas (bruk gjerne stavmikser eller lignende)
Blandes for hånd.
500 g brunt sukker (jeg bruker brun farin fra DanSukker)
4 ts kanel
4 ts natron
200 g grov hakket valnøtter
500 g siktet spelt
2 ts salt
200 g kokosmasse
Blandes godt og ha i det våte.

Stekes i bakepapirbelagt stor langpanne på 200 gr, midt i ovnen ca 45 min. Kan også stekes i amerikanske muffinsformer.

Glasur:
250 g kremost naturell
250 g mykt smør
2 ts vaniljesukker
Ca halv pakke melis (alt etter hvor søtt du ønsker det)

Pisk først sammen kremost og smør, ha så i vaniljesukker og melis.
Vent til kaka er nesten kald før du har på kremen.
Jeg synes kaka er best dagen etter, men det godt med nybakt kake også…;)
Takk til Grete for oppskrift!

2 kommentarer:

Alt godt sa...

Viss du vil spare bittelitt på kaloriane vert glasure like god og meir delikat å jobbe med utan smøret. Ein liten sprut sitronsaft justerer smaken og tjukkleiken. Fin blogg!

Den hvetefrie jenta sa...

Takk for godt tips, det skal jeg prøve ut!