onsdag 10. august 2011

Slank og frisk med rug!

Forskere ved Lunds Universitet har studert virkningen av å spise rug fremfor hvete. De har konkludert med at rug gir lavere blodsukkerstigning etter måltidet, noe som igjen gir mange helsegevinster.

Forekomsten av sykdommer som diabetes og hjerte-og karsykdommer øker kraftig i våre dager og vi vet at forstadiet til disse sykdommene er insulinresistens, også kjent som metabolsk syndrom. Insulinresistens viser seg blant annet som fett på magen, høyt blodtrykk og forhøyet blodsukker.Både produkter av fullkornsrug samt hvitt mel ble testet, og funnet bedre enn tilsvarende produkter av hvete.
Ved å bytte til rug får du et mer velregulert blodsukker og holder deg mett i lenger tid slik at du faktisk spiser mindre til neste måltid. Dermed er det lettere å gå ned i vekt!

Fullkornsprodukter er absolutt å foretrekke, selvfølgelig. Rugmel er billig også. Bak selv eller kjøp de mørke brødene i butikken, men husk å velge den med 100% rug!


Kilde:
METABOLIC PROPERTIES OF RYE PRODUCTS/Liza Rosen

7 kommentarer:

Mathildes Eden sa...

Hei! Så flott blogg du har! Jeg har vært hvetefri i noen år pga intoleranse, så jeg legger meg som følger her hos deg, Sjekk ut min spelt-pizza oppskrift på bloggen min! Liker du den? En riktig god helg til deg!

Den hvetefrie jenta sa...

Tusen hjertelig takk, jeg må si det samme, for en fin blogg du har!
Jeg skal sjekke oppskriften din, imellomtiden legger jeg deg til min linkliste på siden her:)

Mathildes Eden sa...

Hei igjen! Kjekt med så gode tilbakemeldinger! Har nettopp lagt ut en vitaminbombe på bloggen min... Ønsker deg en riktig god helg!

Kristine sa...

Hei. Jeg kom akkurat over bloggen din og vil bare si at du har en mange gode oppskrifter. Jeg kommer til å følge med her fremover :)

Kristine sa...

Ny leser her!:D
Menne, rugmel inneholder gluten? Men det er kanskje bare hvetemel du skal holde deg unna? :)

Jeg for min del holder meg unna hvetemel, sukker, ++ men spiser litt rug innimellom :)

Den hvetefrie jenta sa...

Mathilde:Tusen takk!

Kristine og Kristine:Hyggelig at dere fant veien hit.
Det er spesielt hvete jeg reagerer på, kan spise andre kornslag:)

Unknown sa...

Possibly for corporate reasons (all branches eventually replica chanel lead back to the tree) but also I think because they want to show that they respect other cultures and I think it's rolex replica also a matter of honour that they not insult other cultures by terminologically implying another culture's variation on rolex submariner replica manga is somehow inferior.