mandag 24. august 2009

KolonihagenKolonihagen kjører hjem økologiske grønnsaker og ferske brød på døren til kunder som har bestilt abonnement. (Du kan taste inn ditt postnummer for å sjekke om de leverer til ditt distrikt). Du kan velge å abonnere på store eller små grønnsakskasser, frukt eller brødposer.

Frukt/Grønt mix

Jeg måtte jo sjekke om det fantes brød uten hvetemel, og til min glede fant jeg tre hvetefrie brød som lages på Kolonihagen Bakeri: Rotspelt, dansk rugbrød og grovt speltbrød. Det dumme var at man ikke kunne bestemme innholdet i brødposene selv som abonnent. Men bakeriet leverer også varer til utvalgte spisesteder og kafeer. Jeg syns iallefall det er flott at disse brødene ikke inneholdt hvetemel, slik som de fleste andre såkalte speltbrød gjør.


Rotspelt-brød, med blant annet gulrot og gresskarkjerner...

På kolonihagens sider finnes også en nyttig oversikt over hvordan de ulike grønnsaker og frukt skal oppbevares, se her for oppbevaringstips.

5 kommentarer:

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

Tusen takk for supert tips.
Ha en herlig dag.
Hilsen Helen

dina sa...

Fin og inspirerende blogg!
Jeg har det på samme måtre som deg, har slitt sånn med magen at jeg holdt på å bli gal, men fikk en ny hverdag da jeg sluttet med hvete. Jeg kan også spidse spelt, hamster hver gang jeg er i Sverige.
Det jeg synes er vanskelig er å forklare folk hvorfor jeg tåler spelten bedre, noen godtar det, mens andre synes det høres helt tullete ut. Godt å høre om flere som vet at det er sant! Det skal ikke mye hvete til før jeg blir så dårlig i magen at det blir et sosialt problem...
Jeg baker også mye med spelt, se gjerne bloggen min!
www.maahamat.blogspot.com

Anonym sa...

Takk skal dere ha, Dina nå skal jeg gå inn og sjekke bloggen din!

hilsen Freja

Hagemor sa...

jeg gleder meg til å følge din blogg!!

Freja sa...

Tusen takk, Hagemor! Hyggelig at du vil følge med.