tirsdag 29. april 2008

Marmorkake!



På søndager faller jeg ofte for fristelsen til å bake noe godt, og mine to gutter hjelper mer enn gjerne til med kakedeigen...(særlig hjelper de til med å slikke bollen ren til slutt)
I går bakte vi for første gang en naturlig glutenfri marmorkake, eller "mormorkake", som min femåring kaller det. Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift fra internett, som jeg forandret litt.

MARMORKAKE

200g margarin/ smør
1,5 dl sukker
2 egg
2 dl Toro lys glutenfri melblanding
1 dl rismel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 dl kokende vann
2 ss kakao
Rør margarin og sukker hvitt, tilsett egg. Bland så i melet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Tilslutt vannet.
Smør en liten, rektangulær kakeform og hel i 2/3 av røren. Bland kakao i resten. Hell den brune deigen på toppen og rør forsiktig rundt med en gaffel for å danne marmormønsteret.
Stekes v 200 g i ca 25 min. Pass på så kaken ikke blir for stekt på toppen!

Vi spiste denne til søndagskaffen, og alle i familien likte den svært godt! Ikke mulig å merke at denne er glutenfri! Deilig....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei, jeg har en skoleoppgave der jeg har valgt marmorkake som er glutenfri. Jeg tenkte å bruke oppskriften din, men jeg skjønner ikke hva "1 DEL rismel" betyr?

Hvor mye er dette?