tirsdag 29. april 2008

Potetbrød


Jeg prøver ut nye selvlagede brødoppskrifter hele tiden.
Uten hvete og/eller helt uten gluten.
Det kan være vanskelig å få til saftige brød uten gluten, men aldri om jeg gir meg.
Mitt beste tips hittil er å blande en most, kokt potet i brød-deigen. Det gir saftighet også dagen etter, -og dagen etter der... Passer fint å ta i brødristeren også.
Her er en oppskrift som gir et deilig, lite brød:

BRØD MED POTET
8 dl Toro melblanding (jeg bruker den uten hvetestivelse)
1/2 ts salt
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts bakepulver
1 dl havregryn
1 ss knust linfrø
1 ss sesamfrø
1 ss pofiber
1 dl melk, lunken
2 dl vann, lunken
2 ss olivenolje
2 egg
1 kokt potet, skrellet og most has i tilslutt
Bland det tørre først, ha så i det våte, og tilslutt poteten.
Fyll deigen i en liten brødform. La den heve seg stor, ca 1 time.
Stek den v 175gr, nederste rille i ca 35 min til den er gylden.

God fornøyelse! Jeg spiser den med mitt hjemmelagede ripssyltetøy...

1 kommentar:

Christine sa...

Veldig god oppskrift, jeg har prøvd den med revet gulerot og sesamfrø i også :)

Men lurt å skjære det opp så fort det har kjølt seg ned litt, jeg fikk problemer med at det gikk litt i oppløsning etter noen timer dessverre.