fredag 8. mai 2009

Saftige gulrotscones...

Noen ganger har jeg ikke så god tid til å bake, eller så får jeg plutselig gjester på besøk og har ikke noe til lunsj...
-Da er det raskt og lettvint å lage scones. Denne oppskriften på gulrotscones har jeg laget selv, fritt bearbeidet etter en grunnoppskrift på scones som jeg fant i en kokebok. (Jeg prøver alltid å lage oppskrifter litt sunnere enn det de opprinnelig er. Bytter gjerne ut siktet mel med litt grovt og tilsetter frø eller havre i deigen.) I denne oppskriften tilsatte jeg en revet gulrot med det resultat at de beholdt sin ferske, saftige følelse også dagen etter! Skikkelig gode med smør og gulost...



FREJAS GULROT-SCONES

150 g grovmalt spelt
300 g siktet spelt
50 g havregryn
3 ts bakepulver
1 ts sukker
1 ts salt
120 g smeltet smør
2 egg
2,5 dl melk
1 finrevet gulrot

Kanskje du trenger litt ekstra mel til utbaking.

Bland det tørre først, ha så i det våte og tilslutt gulrot. Ikke rør for mye, bare til alt er blandet.
Form til runde boller eller den formen du vil ha. Pensle med egg eller melk. Strø litt sesamfrø på toppen som pynt.
Stek ved 225 gr til de er gylne. I min ovn tok det bare 5 min, så pass på!
La de ligge litt og avkjøle seg før du spiser. Disse holder seg saftige også dagen etter!

8 kommentarer:

Liv Elin sa...

Heihei - nå har jeg lest litt her på bloggen din , og må si jeg ble faktisk inspirert til å prøve ut dette her litt !!
Jeg har selv vært mye plaget av opplåsthet og til tider "gravid-mage" (uten å være gravid! ;), og har vært inne på tanken på om dtete kanskje kan skyldes matinoleranse/alergi av noe slag.
Jeg har merket det etter jeg har spist enten kjøpebrød og fesk bakverk m hvete , men også litt etter bruk av fløte og melkeprodukter.
Jeg vet jo ikke om det er svaret på mine plager - men det er iallefall verdt et forsøk (etter å ha lest hvor bra virkning det har hatt på deg ! :)
Kjøpebrød spiser jeg egentlig ikke så ofte - pga det at jeg blir uvel av det , men også for at jeg ikke synes det smaker godt i det hele tatt...man får liksom en ekkel søtsmak i munnen etterpå , så det er nok tilsatt noe sukker også.

Jeg kommer tiul å kikke innom her innimlm , for her var mange fristende oppskrifter å prøve ut !:)

hilsen fra Liv Elin

Den hvetefrie jenta sa...

Hei Liv Elin!
Tusen takk for hyggelig kommentar.
Det kan være vel verdt å prøve ut hvetefri diett for en stund, det skader jo ikke. Jeg trodde selv at jeg ikke tålte melkeprodukter, men etter at jeg sluttet med hvete, tåler jeg det ganske godt. For min del tror jeg hveten gjorde at jeg reagerte også på andre matvarer. Men dette må du bare prøve ut selv, hva som passer for deg. Lykke til!

SynnePynne sa...

Hei og tusen takk for hilsen inne hos meg :-)
Jeg tror nok jeg bruker oljemaling på stolene, er litt mer slitsterkt enn vannbasert.

God fredag

Den hvetefrie jenta sa...

Takk for svaret, jeg tenkte nok du ville velge det, lykke til!

Kari sa...

Hei Freja :-)
Denne oppskriften er så lekker at det skal garantert prøves! Jeg gleder meg til å lese videre og prøve litt forskjellig.

Takk for inspirasjonen!

Den hvetefrie jenta sa...

Kari: Fint at dette kan inspirere, de er veldig gode!

Ena sa...

hvor mange scones ble det?

Anonym sa...

Lagde disse her om dagen (med litt ekstra mye gulrot), stor suksess - skal ned å lage fler nå :)

Bia