AUSTRALSK GULROTKAKE
4,6 dl olivenolje
6 egg
4 ts vaniljesukker
200 g raspet gulrot
2 små bokser moset ananas (bruk gjerne stavmikser eller lignende)
Blandes for hånd.
500 g brunt sukker (jeg bruker brun farin fra DanSukker)
4 ts kanel
4 ts natron
200 g grov hakket valnøtter
500 g siktet spelt
2 ts salt
200 g kokosmasse
Blandes godt og ha i det våte.
6 egg
4 ts vaniljesukker
200 g raspet gulrot
2 små bokser moset ananas (bruk gjerne stavmikser eller lignende)
Blandes for hånd.
500 g brunt sukker (jeg bruker brun farin fra DanSukker)
4 ts kanel
4 ts natron
200 g grov hakket valnøtter
500 g siktet spelt
2 ts salt
200 g kokosmasse
Blandes godt og ha i det våte.
Stekes i bakepapirbelagt stor langpanne på 200 gr, midt i ovnen ca 45 min. Kan også stekes i amerikanske muffinsformer.
Glasur:
250 g kremost naturell
250 g mykt smør
2 ts vaniljesukker
Ca halv pakke melis (alt etter hvor søtt du ønsker det)
Pisk først sammen kremost og smør, ha så i vaniljesukker og melis.
Vent til kaka er nesten kald før du har på kremen.
Jeg synes kaka er best dagen etter, men det godt med nybakt kake også…;)
Takk til Grete for oppskrift!
2 kommentarer:
Viss du vil spare bittelitt på kaloriane vert glasure like god og meir delikat å jobbe med utan smøret. Ein liten sprut sitronsaft justerer smaken og tjukkleiken. Fin blogg!
Takk for godt tips, det skal jeg prøve ut!
Legg inn en kommentar