Her kommer en oppskrift til fra boka "Moderne Baking":
HURTIGBOLLER (denne oppskriften har jeg ikke prøvd selv)
Røren:
300g siktet mel (f.eks spelt)
3 ts bakepulver
80-100 g sukker
90 g smør eller margarin
2,5 dl søt eller sur melk
Følgende smaktilsetninger kan etter ønske benyttes:
Revet skall av 1/2 sitron
eller 3 ss rosiner
eller 1 eple, skåret i terninger
Garnering:
Grov farin
Tillagningen:
Ta fram alt som skal brukes. Smør 1 eller 2 plater. Gjør istand evt smaktilsetning. Sikt mel og bakepulveret godt sammen. Bland smøret i med fingrene. Tilsett sukkeret og smaktilsetningen. Rør tilslutt melken i. Legg røren i klatter på platen ved hjelp av to skjeer. Strø med grov farin. Stek v 225-250gr i ca 10 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar