Vil gjerne dele med dere min nyeste brødoppskrift! Denne ble veldig saftig og velsmakende, syns jeg nå selv. Den hever ikke like mye som brød med hvetemel, men det gjør ingen verdens ting så lenge den er god og sunn!
Frejas gode rugbrød:
8,5 dl vann eller rismelk (jeg hadde halvparten rismelk)
1 ss olivenolje
1,5 ts salt
30-50g frisk gjær (gjærmengden kan varieres etter hvor lang tid man hever deigen, lang heving trenger mindre gjær)
7-8 dl siktet rug
4 dl grovmalt rug
3 dl siktet spelt
2 dl byggmel
2 dl havre
1 dl linfrø
Melmengden kan variere, men deigen skal bli slik at man kan elte den og forme til to brød tilslutt. Men først skal deigen heves under klede eller lokk til den har blitt ca dobbel størrelse. Deretter elter man deigen og former de to brødene som man legger oppå bakepapir på bakeplate. Så skal brødene heve seg litt før man steker dem ved 175 gr i ca 40 min. Vær obs på at forskjellige ovner gir forskjellig baketid. Pass på og ta ut brødene når de har blitt gylne på topp og brune på undersiden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar