tirsdag 11. august 2009

Cornells melblanding, -glutenfritt og lavkarbo!

En av mine lesere tipset meg om Cornells melblanding, noe som jeg aldri hadde hørt om før. Elin Cornell er damen bak melblandingen som kan brukes av alle som ikke tåler sukker, gjær, gluten, soya, hvetestivelse og bokhvete! I tillegg til dette, er melblandingen også veldig proteinrik og er faktisk lavkarbo-mat. Og ikke minst er den økologisk!
Rundstykker helt uten gjær, gluten, hvetestivelse! (Bilde lånt fra hjemmesiden)

Dette høres jo nesten for godt ut til å være sant, de fleste glutenfrie melblandinger har jo ellers et ganske høyt nivå av karbohydrater. Men ikke denne blandingen, som inneholder risflak, amaranthmel og -flak, quinoamel, hirseflak, gresskarkjerner, sesamfrø og solsikkefrø. Blandingen ble utviklet fordi hun selv i mange år slet med matintoleranser, hun er dessuten utdannet kokk.På hjemmesiden finner du også oppskriften på rundstykker som bakes helt uten hevemidler. Rundstykkene holder seg ferske i 2 dager i papirpose. Ut av en pose mel får du 25 rundstykker.
Elin Cornell (bilde fra hjemmesiden)

Melet kan kjøpes på http://www.bonushelse.no/, et nettsted som spesialiserer seg på kosthold uten gluten og melk.

3 kommentarer:

Helen sa...

Tusen hjertelig takk for flott tips!
Ha en herlig kveld.
Hilsen Helen

Freja sa...

Takk skal du ha, Helen, ønsker deg det samme!

Anonym sa...

Pleier lage sandwich-brød av den groveste cornellblandingen. Blir utrolig godt! Bare så synd at det er så ekstremt dyrt! 129 kr for en pose som er nok til et (stort) brød er jo ganske hårreisende spør du meg...har kjøpt inn alle ingrediensene og prøvd å blande det selv for å få deg litt billigere, men vanskelig når man ikke vet hvor myedt dkal være av hver ting